8,75€
Een lichtgele witte wijn met lichtgroene tinten en frisse citrusaroma’s. Zijn afdronk is elegant en fris in een aangenaam geheel van goed gedoseerde zuren.

Zowel sappig als elegant

Pinot Grigio uit het noorden van Italië waar het klimaat zorgt voor een langzame en volledige rijping van de druiven. Daardoor vindt deze wijn evenwicht tussen fruitigheid en aciditeit.

De Zenato Pinot Grigio delle Venezie is een heldere, licht strogeel gekleurde witte wijn. Hij heeft een mooi boeket van florale en fruitige tonen zoals citrus maar ook rijpe appel en conférence peer. In de smaak vinden we dezelfde sappige en elegante aroma’s terug. Een verfrissende wijn met een zachte afdronk.

Zeer geschikt als aperitief. Ook te serveren bij visgerechten, wit vlees en gevogelte en pastagerechten met vis. Maar ook lekker bij fijne Italiaanse vleeswaren, risotto en gerechten met wit vlees.

Over de wijnmaker Zenato

Het wijnhuis Zenato beslaat 75 hectare en ligt in San Benedetto di Lugana, op 25 kilometer westelijk van Verona, de wijnhoofdstad van wijnregio Veneto. De wijngaarden van Zenato Pinot Grigio delle Venezie liggen tegen de heuvels rondom het Gardameer waarvan de bodem droog en de temperatuur tamelijk laag is. Kiezels en keien beheersen het beeld en zorgen voor een bodemstruktuur die een perfecte afwatering garandeert.

Het begon allemaal in 1960 toen Sergio Zenato, vervuld van energie en ambitie, nieuwe technieken uitprobeerde voor het maken van wijn en in inheemse wijndruiven investeerde. Het resulaat zijn wijnen van hoge kwaliteit.

De Zenato wijnen zijn ondertussen beroemd en geliefd in meer dan 60 landen wereldwijd!