6,95€
De neus van deze heerlijke rosé doet onmiddellijk denken aan een mand boordevol rood fruit. De smaak is rond met een fijn aromatisch palet. Zachte en toch frisse afdronk.

Heerlijke fruitige rosé

Terre de Feu is een frisse en goed gebalanceerde rosé-wijn met aroma’s van grenadine en frambozen. Fruitig en levendig met hinten van aardbeien en aangename zuren. 100% Cinsault.

Ook een mooie kristalheldere lichtroze frambozenkleur. In de neus van kleine rode vruchten (framboos en aardbei) zal je ook zelfs wat zoethout en cuberdon ontdekken. De volle fruitige smaak van rode vruchten en de frisse afdronk vervolledigen het plaatje.

Deze typische Franse droge rosé heeft voldoende structuur om hem vlot te kunnen combineren met een lekkere schotel. Ideale barbecue-wijn en ook heel leuk als apero!

Saint-Chinian

Terres De Feu is een benaming gegeven door de verenigde producenten uit Saint-Chinian ten westen van Béziers.

Zon en wind bepalen het typische Languedoc-klimaat met warme, droge zomers en zeldzame regendagen, die zich voornamelijk voordoen in de lente en de herfst. De gemiddelde jaartemperatuur schommelt rond de 14°C.

Het huidig wijngebied van Saint-Chinian bevindt zich op een hoogte van 100 tot 300 meter in gevarieerd en heuvelachtig landschap met afwisselend garrigue, wijngaarden en bos.

In dit prachtige productiegebied van Saint-Chinian vinden we in de bodem overwegend schist en zandsteen die, vanaf 40 cm diep, zowat 90% van die bodem kunnen innemen. Dit vrij zure bodemtype kan moeilijk water vasthouden en de wijnstokken moeten zich dus aanpassen aan de droogte en bijzonder lang wortelen.