2016 – 10,60€
Licht goudkleurige wijn met in de neus witte perziken en witte bloesem. De wijn is mondvullend, boterig en mineralig.

Ontdek de Furmint druif

De fijne zuren en het witte fruit zijn mooi in evenwicht. Halflange zuivere afdronk met wit fruit en kruiden. Een TOP droge Tokaj wijn met de overheerlijke Furmint druif!

Een heel geschikte wijn bij licht gegrilde en gepocheerde vis en asperges.

Leuk detail: deze wijn heeft een glazen stop!

Hongarije – Tokaj

het historische cultuurlandschap van de wijnstreek Tokaj is een wijnstreek in het noordoosten van Hongarije die in 2002 is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. In tegenstelling tot de (kleinere) werelderfgoedsite beslaat de wijnstreek zelf ook een stuk van Slovakije. De streek is bekend vanwege de Tokaji Aszú, ’s werelds oudste wijn die gebruik maakt van edele rotting.

Szent Tamás – Mad

Szent Tamás is een eigenzinnig wijnhuis dat graag zijn rol als wijnmaker minimaliseert. De nadruk komt zo vooral op natuur en terroir te liggen die ook sterk tot uiting komt in de wijnen. Hoewel Mad klinkt als gek, is het de naam van een regio die zeer exclusieve wijnen voortbrengt met heel typische terroir kenmerken.

De regio kreeg zijn erkenning in de 18de eeuw. Elke geopende fles is dan ook een stukje geschiedenis die zich toont in het glas.