2017 – 13,95€
Deze heerlijke 100% Malbec rode wijn, zonder vatrijping, uit de Altamira vallei (Mendoza) kent heel wat aroma’s van rode en zwarte vruchten. Volle en intense wijn met een stevige afdronk.

Van hoog niveau

De wijngaarden voor deze mooie Malbec bevinden zich op een hoogte van 1.250 meter en de druiven worden handgeplukt. De oplage voor deze Biutiful bedraagt ongeveer 80.000 flessen.

Deze Argentijnse Malbec is vrij zacht en onthult flink wat rijp fruit en eik. Ideaal bij een stevige vleesschotel, zoals rundvlees en lam.

Argentinië – Mendoza

De Mendoza wijnstreek is het belangrijkste wijnbouwgebied van Argentinië. In de provincie Mendoza wordt ongeveer driekwart van alle wijn geproduceerd. Aanvankelijk lag de nadruk op goedkope wijn voor binnenlands gebruik, maar sinds het begin van de negentiger jaren is de aandacht verlegd naar kwaliteitswijnen voor exportmarkten.

De wijngebieden in deze provincie liggen ten oosten van de Andes in en om de hoofdstad Mendoza. De wijnbouw vindt op de hellingen plaats en tot relatief grote hoogte. De koude nachten zorgen voor een relatief lange rijpingsperiode. De meeste neerslag valt ten westen of in de Andes en de wijngaarden moeten geïrrigeerd worden om voor voldoende water te zorgen.

Mendoza kent een woestijnklimaat. Er valt weinig neerslag, minder dan 200 millimeter per jaar. De meeste neerslag valt in de zomer tussen november tot maart. De winters zijn koud, maar omdat het een droge periode is valt er nauwelijks sneeuw. Voor de druiven zijn vorst in het voorjaar een probleem en ook hagel is een voorkomend probleem waardoor de druiven worden beschadigd. Door het droge weer en de grote hoogte waarop de druiven worden geteeld kan hier met minder bestrijdingsmiddelen worden volstaan.

Argentijnse Malbec

De Malbec wijn is afkomstig van een gelijknamige, blauwe druif, die ook wel bekend staat als Côt. Hoewel de Malbec een Franse oorsprong heeft, hebben we voornamelijk een zwak voor deze druif omdat we hem ook tegenkomen in Argentinië: in de streek Mendoza. In Argentinië is de Malbec zelfs de populairste en meest gewaardeerde druif voor de mooie donkerrode wijnen.

Hoewel het dezelfde druif is, smaakt een Franse Malbec wijn niet hetzelfde als de Argentijnse. De Franse druif levert een donkere en intense smaak op. Het is een tanninerijke druif, met een dunne schil. De Argentijnse variant is meer gekruid, voller en ronder van aard dan de Franse Malbec. Hij is wat zachter en fruitiger, en heeft minder tannines. De druif heeft een herkenbare smaak; die van pruimen. Andere gemeenschappelijke geur- en smaakelementen die kenmerkend zijn, zijn zoete bramen, zwarte kersen, chocolade, bosfruit en eucalyptus.