16,85€
Deze Henry of Pelham Baco Noir is een heerlijke, volle rode wijn. De wijn heeft aroma’s van zwart fruit zoals pruimen, aangevuld met koffie, hout en rokerige geuren.

Een ontdekking uit Canada

Baco Noir van Henry of Pelham uit Niagara, Canada. Een rijke, volle, weelderige Baco Noir gemaakt van oude wijnstokken, die de smaak en diepte van de wijn concentreren.

Aroma’s van vlezige rijpe pruimen, bramen en een rokerige toets. In de mond is de wijn droog met een volle body en smaken van kersen. Een goed gebalanceerde wijn met lange afdronk.

Te combineren met een verscheidenheid aan gerechten. Onder meer lekker bij sterke kazen, wild, rundsvlees of een pikante maaltijd.

Meer weten …

Henry of Pelham maakt van seizoen tot seizoen consistente wijn, ondanks radicale klimaatschommelingen. Baco Noir is op zich een vrij ‘eenvoudige’ druif met veel kleur. Deze redelijk bescheiden druif werd vooral aangeplant in Ontario, nog voordat de wijnindustrie echt vorm kreeg.

Baco Noir is een kruising tussen de traditionele Europese vitis vinifera-soort en een inheemse vitis-riparia. Kenmerkend voor deze wijnen is dat ze vrij toegankelijk zijn en ook een vrij hoog suikergehalte hebben.

Uiterlijk: donker robijnrood met een vleugje paars. Waterige rand.

Aroma: robuuste, knapperige verse kersen. Hints van pruimen, bramen en oploskoffie.

Smaak: Amerikaanse veenbessen, hard kunstmatig vanille-extract, geroosterde marshmallow, verse kersen.

Zuurgraad: gemiddeld zuur, geen tannines.

Body: medium.

Afdronk: Vooral geroosterde marshmallow.