2015 – 15,30€
Mooie goud-gele kleur. Fijne aroma’s van appel, boterbloem en een vleugje honing. De smaak is droog met elegante fruittoetsen. De afdronk is krachtig met op het einde een vleugje kruidigheid.

Een Vlaamse topwijn

Wat de wijnen betreft kunnen we Genoels-Elderen gerust een stukje ‘Bourgogne in Vlaanderen’ noemen. Het kasteel biedt een houtgelagerde Chardonnay en Pinot Noir en ook mousserende wijn die gemaakt wordt volgens de traditionele methode. Wijnmaker Joyce kiest bewust voor een zo ecologisch mogelijke aanpak. Synthetische producten worden hier in de mate van het mogelijke gemeden en het wieden en schoffelen gebeurt hier nog op de klassieke manier. Deze zorg en nauwgezetheid laten onmiskenbaar hun sporen na in de smaak van de wijn. De complexe en verfijnde wijnen van Genoels-Elderen zijn een godengeschenk voor de wijnliefhebber die de tijd wil nemen de smaken ten volle in zich op te nemen en te beleven.

Na machinale oogst worden de druiven onmiddellijk geperst. De vergisting vindt gedurende 30 dagen plaats onder temperatuurcontrole van max 22°C. Vergisting 50% in inox, 50% in Franse eiken vaten. Vervolgens rijpt de wijn 12 maanden ‘sur lie’ waarvan opnieuw 50% in inox en 50% in eiken vaten. Na rijping wordt de wijn geassembleerd en rijpt deze 6 maanden in inox vaten en vervolgens nogmaals 1 jaar op fles.

Ideaal bij asperges en oesters.

Genoels-Elderen

Langs de oude Romeinse heirbaan in de gemeente Riemst schittert het fabelachtige kasteel Genoels-Elderen. Met zijn vijfentwintig hectare wijngaard is Genoels-Elderen vandaag één van de grootste en invloedrijkste wijnkastelen van België.

Er werden vanaf 1991 ongeveer 22 hectaren wijngaarden aangeplant, voornamelijk Chardonnay (80 %) maar ook Pinot Noir en Pinot Gris. De Chardonnay geeft op de kalkrijke mergelgronden uitzonderlijk verfijnde wijnen, mooi droog met een rijk aroma en een typisch eigen karakter.