15,50€
Een schitterende Chardonnay uit de zuidelijke Bourgogne. Het specifieke terroir zorgt er voor wereldwijd gesmaakte wijnen!

De betere Bourgogne

In de neus rijke aroma’s van witte bloemen en wit fruit zoals perzik, abrikoos en peer. Intense en ronde smaak, delicaat gestructureerd en lichte geparfumeerd met minerale tonen. De elegante afdronk beklemtoont de mineraliteit en de citrus smaken.

Deze 100% Chardonnay een verdiende zilveren medaille op het Concours des Vins de Mâcon 2017 !

Ideaal bij gerechten met geitenkaas, kipgerechten en blauwe kazen.

Saint-Véran

De appellatie Saint-Véran situeert zich in het zuidelijk deel van Bourgogne, de Mâconnais. Het is hier dat je voor het eerst de warme wind van het zuiden kan voelen. De witte wijnen worden gemaakt van chardonnay en de wijngaarden van deze appellatie omarmen de appellatie Pouilly-Fuissé.

Domaine des Deux Roches is een project van 2 ambitieuze neven. Deze St-Véran komt van de wijngaard met de naam “La Côte Rôtie”. De naam werd gegeven omdat deze wijngaard gericht is naar het zuiden en de druiven genieten van een flinke portie zon.

Het sap van de druiven vergist op eiken vaten én rijpt daarna enkele maanden op de houten vaten.

De zonnige ligging van de wijngaarden zorgt voor wijnen die fruitig en zacht zijn. Dit merken we duidelijk in de neus waar we aroma’s van honing, ananas en rijp fruit opmerken. De mondvulling is rijp en zacht met een fijne mineraliteit van de stenige bodem. De frisse finale zorgt bovendien voor lengte en elegantie in de wijn.

Collovray & Terrier

De wijnmakers Collovray & Terrier zijn gevestigd in Davayé, een klein dorpje in het midden van de mooiste wijngaarden van de Mâconnais, in het zuiden van de Bourgogne naast de geklasseerde sites van de rotsen Vergisson en Solutré.

Deze meest zuidelijke wijngaarden van de Bourgogne, genieten van een uitzonderlijk terroir en klimaat om de beste Chardonnay’s voort te brengen voor de beroemde appellaties Pouilly-Fuissé, Saint-Véran en Mâcon-Villages.