2015 – 15,80€
Rijkelijke donkerrode kleur. De neus is expressief met frisse tonen van klein zwart fruit (kersen en zwarte bes) en accenten van peper en zoethout.

Schitterende assemblage

De smaak is vol met zachte tannines en een licht gerookt karakter. De elegante textuur in de afdronk blijft mooi nazinderen in de mond.
De wijnen worden gemaakt van respectievelijk 72% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc en 3% Malbec. Alle cépages zijn apart gevinifiëerd en daarna opgevoed gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten.

Ideaal bij klassieke vleesgerechten, zoals lamsbout, entrecôte en hazerug.

Frankrijk – Lalande de Pomerol

Lalande-de-Pomerol is een kleine wijnstreek. Het oppervlak bedraagt 8,2 km², de bevolkingsdichtheid is 74,9 inwoners per km². De gemeente wordt door het riviertje de Barbanne in het zuiden gescheiden van de meer bekende wijnstreek Pomerol.

De prijzen van een Lalande-de-Pomerol liggen in het algemeen beduidend lager dan de prijzen van een exclusieve Pomerol, die in een enkel geval op kunnen lopen tot boven de € 1000. De prijzen van een Lalande zijn reëler en liggen typisch tussen de 10-50 euro.

Opmerkelijk genoeg is Pomerol van oorsprong een dochtervestiging van de hospitaalridders van Lalande-de-Pomerol. De precepter van Lalande werd gesticht aan het begin van de 12e eeuw onder toezicht van de vicecount Pierre van Castillon, terwijl Pomerol aan het eind van de 12e eeuw daaruit voortgevloeid is.

Château des Moines

Het château is al generaties lang een familiebedrijf en is voortdurend gegroeid en ontwikkeld om zijn huidige grootte van 20 hectare te bereiken, waarvan 1,3 hectare de appellation Bordeaux draagt.

Traditionele wijngaard-praktijken, zoals ouderwets ploegen en maaien, worden gecombineerd met de meest moderne gereedschappen en technieken om uiteindelijk de grote finesse van de wijnen van Château des Moines te bereiken. Rijk gekleurd, combineren ze aromatische complexiteit met een volle structuur.