11,95€
Cava uit de Pénedes, methode traditionelle, 9 maanden sur lattes. Lichtgele aanblik. Correcte, persistente belletjes.

Ideaal aperitief

Mooi aroma van appel, geel fruit, bloesems, wat brood- en gisttonen en limoen. Goed droog, met een strak middengedeelte waar het fijne fruit een tandje bijsteekt. De mousse is zeker niet agressief en eindigt aangenaam in de frisse afdronk. Geslaagde cava, goed prijs-kwaliteit.

Lekker bij Coquilles Saint-Jacques, kreeft, oesters of bij gezouten vis.

Spanje – Penedès

Penedès ligt net ten zuiden Barcelona, voor een deel in de provincie Barcelona en voor ander deel in de provincie Tarragona.

In Penedès worden interessante moderne wijnen geproduceerd door inheemse en uitheemse druiven met elkaar te blenden. De producenten worden geholpen door de variatie in hoogtes, landschappen en microklimaten waardoor veel verschillende druivensoorten het hier prima doen.

Recent is er uitgebreid onderzoek gedaan naar het terughalen van oude inheemse soorten, naar de ontwikkeling van geïntegreerde en biologische wijnbouwtechnieken en is er geëxperimenteerd met nieuwe druivensoorten en diverse plantdichtheden.

Je vindt in de Penedès heerlijke stille wijnen, maar bovenal is deze streek uiteraard gekend door de vele mooie cava’s.

Mont Marçal

Mont Marçal heeft op het gebied van cava absoluut een naam hoog te houden. Ze zijn immers de 3e producent van Spanje. Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteit weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën.