2016 – 9,65€
Een donkerrode wijn met intense aroma’s van zwarte bessen, florale toetsen en een lichte kruidigheid en een houttoets. Hij is vol en warm met zachte tannines die zorgen voor elegantie.

Karakter en elegantie

Tinta roriz, touriga franca en touriga national vormen deze wijn die 12 maanden op nieuwe en oude Amerikaanse eik hebben gerijpt. De Dourostreek kent erg hete zomers en de winters zijn erg regenachtig. Karaktervolle wijnen zijn dan ook typerend voor de regio.

Een lekkere wijn bij stoverij, rood vlees en barbecue.

Portugal – Douro

Douro is een prachtige wijnstreek die je zeker gezien moet hebben als je hier in de buurt bent. Dit is tevens ook een hele bijzondere wijnstreek. Je vindt hier namelijk maar liefst honderd soorten druiven en hier richten ze zich vooral op het maken van Port. Deze streek heeft ook nog een aantal verschillende zones. Hier heb je ook zelfs nog menselijke arbeid.

Castello d’Alba

Rui Roboredo Madeira volgt als wijnmaker de natuurlijke stroom van het water. Deze reis langs de Douro brengt hem van Vinho Verde aan de noordelijke kust naar het dieper gelegen Porto en Beira Interior. De oevers van de Douro staan bekend om hun uitstekende wijnen en maken de regio tot één van de beste wijnstreken van Portugal.