2017 – 9,80€
Deze Shiraz van Bon Courage is een lekker krachtige, stevige wijn. De rijping van een jaar op zowel Amerikaans als Frans eiken geeft body en diepgang.

Intens en vrij complex

In de neus kruidig en fruitig, in de mond tonen van rijp zwart fruit, chocolade, mokka, ceder en diverse kruidige specerijen. Een intense wijn met een lange afdronk. Alles bij elkaar een prachtige wijn, behoorlijk complex maar zeker goed in balans.

Deze Shiraz heeft 12 tot 15 maanden gerijpt op eikenhouten vaten.

Lekker bij stoverijen enerzijds, maar bijvoorbeeld ook bij een heerlijk varkensgebraad op een koude winterse dag.

Zuid-Afrika – Robertson

Robertson is een wijndistrict in Zuid-Afrika dat pas sinds 1983 als zodanig bestaat. Het district behoort tot de wijnregio Breede River Valley aan de West-Kaap. Het ligt tussen Worcester en Klein Karoo.

Op zich is het een warm gebied waar de zuidoostelijke wind voor verkoeling zorgt. De rivier zorgt voor de nodige irrigatie mede door de Brandvleidam, die er al een eeuw geleden is aangelegd.

Het district stond aanvankelijk vooral bekend om zijn droge witte wijnen van Chardonnay, maar tegenwoordig is de Sauvignon Blanc meer in opkomst terwijl de reputatie van de versterkte wijn is gebleven. Ook de rode wijnen van Cabernet Sauvignon en Shiraz hebben inmiddels een uitstekende reputatie.

Bon Courage

Bon Courage ligt net buiten de stad Robertson, daar waar de Breederivier twee kleinere riviertjes ontmoet. Het Estate geniet al sinds 1818 de volledige toewijding en kennis van de familie Bruwer, wiens voorouders afkomstig zijn uit de Franse Loire. Vandaag de dag is de dagelijkse leiding in handen van Andre en zijn zoon Jacques, de derde generatie.

Bon Courage is in het trotse bezit van de modernste productiemiddelen voor de productie van echte kwaliteitswijnen. Daarnaast is de dag warm en rijk aan zonuren, terwijl de nacht relatief koel is door de aanwezigheid van de drie rivieren. Samen vormt dat het optimale klimaat voor de druiven van Bon courage.

De druiven worden met de hand geselecteerd, na de vroege oogst in de morgen. Doordat men tijdens de groei van de druiven het overbodige blad van de wijnstokken wegknipt, vangen de druiven maximaal zon en worden zo optimaal rijp. Men laat alleen de best rijpende trossen aan de stok hangen en knipt de rest weg. Dit verlaagt het rendement wel, en is dus erg kostbaar. Het komt de kwaliteit echter absoluut ten goede.